Suomalaisten Microsoft-kehittäjien sähköpostilista: msdevfi

This blog post is written in Finnish, because it’s all about being a Finnish Microsoft Developer. In summary, there is now a mailing list for us.

Pitkän pohdinnan jälkeen olen perustanut suomalaisille Microsoft-sovelluskehittäjille postituslistan. Toiveenani on kerätä listalle reipas joukko osallistujia suomalaisesta .NET-kehittäjäkentästä, ja saada luotua siitä:

 1. Keskustelupaikka. Meillä ei ole sellaista foorumia, jossa kehittäjät voisivat heittää kysymyksiä ja keskustelunavauksia. Ulkomaisia foorumeita on vaikka miten paljon, mutta kielikynnys on yhä olemassa, ja toisaalta paikallisilla vastauksilla on monille enemmän arvoa.
 2. Kohtaamispaikka. Hyvin monet suomalaiset sovelluskehitysorganisaatiot ‚Äď joissa varsin monessa tulee vuositasolla k√§yty√§ ‚Äď k√§rsiv√§t siit√§, ettei heill√§ ole kontaktia tai k√§sityst√§ muiden tekemisest√§.
 3. Ideoiden lähde. Maailmalla tapahtuu paljon mielenkiintoista, ja sitä voi seurata Twitterissä ja ties missä uutisvirroissa. Mutta millaisia asioita Suomessa oikeasti tehdään, ja ketkä niistä tietävät? Lista tarjoaa mahdollisuuden nostaa esiin myös suomalaista osaamista.

Miksi 90-lukulainen postituslista eikä esim. Yammer-ryhmää? Tätä on pohdittu paljon. Oma uskoni on, että postituslistan kaltaisella hyvin yksinkertaisella välineellä on helpompi tavoittaa oikeat ihmiset. Yammerin käyttöönottoon liittyy monilla kynnys, ja vaikka sitä voi seurata sähköpostitsekin, harva tulee tehneeksi niin. Monet erityis-Yammer-ryhmät ovat kuihtuneet hieman samaan tapaan kuin LinkedIn-yhteisöt.

Onko postituslista sitten oikea väline, ja ottaako porukka tämän omakseen? En tiedä, sen näyttää vain aika.

Miten liittyä listalle?

Msdevfi-lista on toteutettu Google Groupsilla. Ryhmään pääset allaolevasta linkistä.

Siirry ryhmään

Voit lukea listaa joko selainkäyttöliittymästä tai sähköpostin kautta. Webbifoorumitse lukeminen on triviaalia, mutta jos et ole koskaan tilannut Google Groupia sähköpostiisi, tässä ohjeet.

Ryhmän etusivu näyttää tältä:

image

 

 

 

 

 

Klikkaa ‚ÄúLiity ryhm√§√§n, jos haluat kirjoittaa viestin‚ÄĚ-nappia.

image

Kaksi keskeist√§ asiaan liittyv√§√§ asetusta n√§kyv√§t yll√§ kehystettyn√§. Ensinn√§kin, huolehdi ett√§ ‚ÄúJ√§senyydellesi k√§ytett√§v√§ s√§hk√∂posti‚ÄĚ on sellainen osoite, johon haluat s√§hk√∂postit. Huomioi, ett√§ et voi my√∂sk√§√§n l√§hett√§√§ listalle postia muualta kuin t√§st√§ osoitteesta. Jos haluamaasi osoitetta ei ole valittavissa, lis√§√§ se ensin Googlen tiliasetuksista.

imageToisekseen, s√§hk√∂postin l√§hetystiheys valitaan pudotusvalikosta. Alimmainen valinnoista tarkoittaa sit√§, ett√§ lista k√§ytt√§ytyy kuin postituslistat yleens√§. ‚ÄúAlle 1 p√§iv√§ss√§‚ÄĚ on vain Googlen arvio viestiliikenteest√§ ‚Äď kuvakaappausta otettaessa lista on tyhj√§, joten arvio on siksi t√§m√§. Toivottavasti keskustelu vilkastuu, ja jatkossa valikossa n√§kyy isompia lukuja. Voit toki halutessasi tilata viestit vain koosteinakin, mutta silloin s√§hk√∂posticlientista vastaaminen k√§y huomattavasti k√∂mpel√∂mm√§ksi.

 

Tervetuloa listalle, ja toivottavasti siitä on teille hyötyä!

April 10, 2015 ¬∑ Jouni Heikniemi ¬∑ 6 Comments
Posted in: General

6 Responses

 1. Didi - April 10, 2015

  Moi Jouni,
  Tarkentaisitko vielä miten näet sähköpostin keskustelupaikkana? Voisitko millään vielä edes harkita Yammeria tai kysyä yhteisöltä mielipidettä asiaan?

  t. Didi

 2. Jussi Palo - April 11, 2015

  Sähköpostitse voi tilata notifikaatioita, itse keskustelu tapahtuisi foorumityyppisellä listalla jota voi vallan mainiosti käyttää myös selaimella. Tämä on hieman hämärästi ilmaistu tekstissä. Tosin en näe Google Forumissa mitään eroa Yammeriin. Yammer kyllä helpottaa kuihtumista kun piilottaa kaiken networkkien taakse eikä ole yhtä isoa feediä ilman, että seuraa spesifejä henkilöitä.

 3. Kalle Saunamäki - April 12, 2015

  Mielestäni sähköpostilista (webbiliittymällä) on hyvä tämäntyyppiseen toimintaan, ns. (web)appsin takana olevat ryhmät kuten juurikin Yammer, LinkedIn tarkoittaa ainakin itselläni käytännössä sitä että ei niitä tule seurattua alkuliittymisen jälkeen. Kuten Jussi tuossa sanookin, ne kuihtuu helposti. Sähköposti on myös hyvä tapa seurata aktiviteettia mikäli se ei ihan mahdottoman isovolyymiseksi mene tai ketjut rönsyile/hajaannu suuntaan ja toiseen.

  Lisäksi spesifiset sovelluskohtaiset keskustelupalstat ovat aina kyseisen sovelluksen "armoilla" mitä niille tapahtuu jos valmistaja päättää muuttaa sovelluksen käyttöehtoja (esim. muuttaa maksulliseksi) tai lopettaa koko toiminnon. Tai vain hävitä olemasta. Yhtä hyvinhän olisi voinut vaikka Yammerin sijasta käyttää Slackia, mikäli se välineestä olisi kiinni.

  Se sitten, että pysyykö community toiminta ns. elossa tälläkään valitulla teknisellä toteutustavalla on toinen juttu. Aiempia, hieman surullisia esimerkkejä Suomesta on esim. taannoinen ITpro toiminta. Itse näen että valitettavasti tässä maassa, suomenkielellä, on ehkäpä hiukan liian vähän kriittistä massaa. Valitettavasti. Mutta toivotaan tälle yritykselle kuitenkin onnea, paikallista toimivaa communityä varmasti tarvitaan devipuolellakin.

 4. Heikniemi Hardcoded » Yammer vs. mailing lists - April 12, 2015

  […] Friday, I created the Finnish Microsoft Developers‚Äô mailing list. Yes, mailing list, and I knew I was going to get whacked about it. I guess it‚Äôs time to do some […]

 5. Jouni Heikniemi - April 12, 2015

  Kiitos kaikille kommenteista. Yllä on linkki blogipostaukseen, jossa toivottavasti vastaan asiaan kyllin monisanaisesti.

 6. Tomaser - October 5, 2021

  I thank the author for creating the post; it was really useful to me and I enjoyed it. I made a note about it on the https://bit.ly/2Yj9tKw. I'd appreciate it if you could read it and accept it. Thank you for taking the time to express your issue.

Leave a Reply